MAPIM Seru "Back to Quran"


MAPIM menyeru agar seluruh kaum Muslimin menyahut perhimpunan World QuranHour pada esok 9 Zulhijjah 1437 H bersamaan 1 September 2016 untuk menyertai majlis membaca dan menghayati makna ayat-ayat Al-Quran selama satu jam 9.00-10.00 pagi pada hari tersebut.


Ini adalah permulaan kepada suatu gelombang tarbiyyah umat untuk kembali kepada Al-Quran sebagai pedoman dan jalan keluar kepada segala kemelut yang sedang melanda umat.


Sudah sampai masanya seluruh umat Islam kembali menghayati Islam selengkapnya berpandukan Tarbiyyah Qurani dan meneladani pedoman Sunnatur Rasul.


Gelombang "Back to Al-Quran" adalah semboyan MAPIM untuk menterjemahkan hasrat Quranhour dan seluruh rangkaian MAPIM nasional, regional dan internasional akan digembleng agar menjadikan Al Quran sebagai paksi kepada seluruh gerakerja masing-masing.


www.mapim.org


Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.