MAPIM Kesal Terhadap Tragedi Kebakaran Hospital Sultanah Aminah Johor

October 26, 2016

 

Siaran Media 
 

25 hb Oktober 2016

 

KESAL TERHADAP TRAGEDI KEBAKARAN DI HSA JOHOR

 

MAPIM memandang serius kejadian kebakaran pagi ini di Hospital Sultanah Aminah yang menyebabkan 6 maut di Wad Rawatan Rapi.

 

Kami menyampaikan ta'ziah kepada keluarga mangsa yang maut dalam tragedi yang sangat malang itu.

 

Walaupun kejadian yang mengejutkan ini adalah suatu tragedi diluar jangka namun sistem penyelenggaraan bangunan yang sangat sensitif kepada semua pesakit di hospital seharusnya tidak boleh dipandang ringan. 

 

Kematian enam pesakit di wad ICU yang terperangkap dan tidak sempat diselamatkan itu sepatutnya disiasat dengan rapi tanpa menyembunyikan sebarang kecuaian.

 

Kami juga menuntut supaya pihak pengurusan Hospital segera menyemak semua aspek keselamatan kerana hal ini sepatutnya diselenggarakan dengan rapi.

 

Keselamatan hospital sepatutnya menjadi pengurusan paling utama kerana hospital seharusnya menjadi tempat paling selamat untuk pesakit yang mahu mendapat rawatan.

 

Kecuaian ke atas keselamatan bangunan awam tidak boleh dikompromi dan perlu disemak pada tahap paling cermat dan teliti.

 

Presiden MAPIM
 

Please reload

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts

Massacre in Myanmar - Send Peace Troops Now

August 26, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.