MAPIM Johor Ziarah Presiden Majlis Ulama Kini KritikalSegamat - 2 November 20116, MAPIM Johor ziarah Presiden Masyarakat Kumpulan Ulama Rohingya (MKUR) Johor, Ust Abd Rahim. Beliau yg juga mudir Madrasah Tahfiz Rohingya Bukit Kangkar, Johor.


Beliau kini terlantar setelah mengalami kemalangan kereta pada Isnin 24 Oktober ketika pulang dari mendapatkan rawatan dialisis dan cuci kaki yg cedera akibat terpijak periuk panas.


Tanggung Kos Operasi Sendiri!


Beliau menanggung sepenuhnya kos operasi madrasah dan membiayai kehidupan 20 pelajar tahfidz yang tinggal di asrama.


Mapim Johor lancarkan derma kilat dan menyampaikan sumbangan RM500 untuk membantu meringankan beban beliau.


Sumber dari penolong mudir, Ustaz Mahmoud Alam kos sebulan madrasah menjangkau RM 6200.00 melibatkan tpt tinggal, makan minum dan gaji 2 org ustaz.


Ust Abdul Rahim merupakan pengantara masyarakat Rohingya di sebelah Tangkak, Segamat, Kuar dan Batu Pahat yang aktif berurusan dgn pihak Pejabat Mufti, Kadi dan pihak berkuasa.


MAPIM Johor akan terus memantau perkembangan kesihatan Ust Abd Rahim dan membantu kelangsungan madrasah tahfiz ini untuk terus beroperasi.


Ayuh kita ringankan beban mereka dengan sumbangan anda!!<<< KLIK DISINI UNTUK SALURKAN BANTUAN ANDA >>>#Rohingya #Bantuan

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.