"FoodFlotillaForMyanmar", NGO China Muslim dahului Sumbangan!

Shah Alam, 7 November 2016 - Susulan daripada bantahan dan serahan memorendum di kedutaan United Nation (UN) 28 oktober lepas, MAPIM meneruskan Kempen "FoodFlotillaForMyanmar" yang mana mensasarkan kutipan sumbangan untuk diberikan bantuan verupa makanan kepada masyarakat di Maungdaw, Myanmar.


Penerimaan wang tunai sebanyak RM10 000.00 kepada MAPIM oleh Puan Wang Lihong yang mewakili daripada Pertubuhan Kemanusiaan China Muslim di China. Pemberian sumbangan ini disaksikan oleh Ustaz Jaber yang mewakili Majlis Ulama Rohingya (MUR) dan Pengarah Projek FoodFlotillaForMyanmar saudara Ustaz Tarmidzi.


Majlis penyampaian sumbangan dibuat selepas tamat Mesyuarat pelaksanaan Projek FoodFlotillaForMyanmar, Turut hadir wakil dari Majlis Ulama Rohingya (MUR) bagi membicarakan keadaan semasa di Maungdaw, Myanmar.Perbincangan secara detail bersama Ngo-ngo bagi menghantar bantuan kedalam daerah Maungdaw, Myanmar yang kini dikepung dan terdapat beberapa keluarga yang kebuluran.


Ayuh semua semarakkan Kempen FoodFlotillaForMyanmar!! Sumbangan Anda amat diperlukan sekarang!! Mari viralkan di media sosial dengan hashtag : #FoodFlotillaForMyanmar

#Flotilla #Bantuan #Sumbangan #China #FoodFlotillaForMyanmar #Kempen

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.