UiTM Jasin Cakna Isu Ummah

November 11, 2016

 

Jasin, Melaka - 10 November 2016, MAPIM dijemput khas oleh Persatuan Mahasiswa At-Taqwa (PERMATA) , UiTM Cawangan Jasin Melaka dalam Forum Khas yang bertajuk  Bicara Keamanan.

 

MAPIM yang diwakili oleh Tuan Naib Presiden iaitu Haji Abd Aziz Abu Bakar turut diganding bersama Saudara Isman dari kumpulan Hijjaz  sebagai ahli panel forum ini. Forum dirancakkan lagi dengan moderator yang berbakat besar iaitu Saudara Khairul Amirin.

 

Forum ini mengupas isu ummah yang bergolak di Syria dan Palestin. Perkongsian daripada Isman Hijjaz yang pernah mengikuti misi ke Gaza dan Syria bersama MAPIM sangat memberi impak yang besar kepada Mahasiswa.

 

Program ini dirasmikan sendiri oleh Timbalan Rektor UiTM Jasin , Prof Madya Hj Zakaria Tajuddin seterusnya merasmikan kutipan Tabung Peduli Ummah disini.

 

 

 

 

Kutipan Sumbangan pada Program ini terus disalurkan kedalam Tabung Syria sempena Misi Bantuan Syria Musim Sejuk yang akan di laksanakan pada Januari 2017. 

 

UiTM Jasin telah menunjukkan Peduli Ummah, anda bila lagi? Hubungi kami jika anda berminat untuk Program Peduli Ummah. >>Klik disini<<

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts

Massacre in Myanmar - Send Peace Troops Now

August 26, 2017

1/10
Please reload

Recent Posts
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.