Sami Buddha Myanmar Kutuk Malaysia


Yangon, Myanmar - 3 Disember 2016 - Golongan Sami Buddha di Myanmar berkumpul dihadapan kedutaan Malaysia sambil membawa sepanduk yang memaparkan Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Razak dengan tanda pangkah diwajahnya.

.

Kira-kira 20 sami yang diketuai Pamaukka (Ketua Sami) dari kuil Magwe berhimpun di hadapan Kedutaan Besar Malaysia dan melaungkan slogan mengutuk Perdana Menteri Malaysia.

.

Mereka mengutuk Perdana Menteri Najib Razak dan menuntut supaya tidak lagi memberi tekanan dalam isu Rohingya ini.

.

Kementerian Luar Malaysia menyifatkan tindakan Kerajaan Myanmar kepada Etnik Rohingya di Myanmar sebagai satu proses penghapusan Etnik.

.

Perdana Menteri Najib Razak akan hadir dalam perhimpunan awam di Kuala Lumpur untuk mengutuk tindakan 'pembersihan etnik Rohingya', yang dilakukan tentera Myanmar di Arakan, Myanmar.


Timbalan Pengarah Pejabat Presiden Myanmar, U Zaw Htay, menyifatkan tindakan itu sebagai 'mencampuri hal ehwal dalaman Myanmar' - Agensi

Teruskan Tekanan kepada Myanmar!!

.

Kami bantu anda unutk menghulurkan Bantuan kepada Etnik tertindas ini.

.

Klik disini untuk menyumbang.

#Myanmar #Rohingya

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.