Kaunselor Dublin Tarik Balik Anugerah Suu Kyi


LONDON 14 Dis. - Kaunselor Dublin semalam mengundi untuk menarik balik anugerah yang diberikan kepada pemimpin Myanmar, Aung San Suu Kyi bagi membantah cara wanita itu menangani keganasan terhadap etnik Islam Rohingya di negara berkenaan.


Media Ireland melaporkan, sebahagian besar kaunselor menyokong langkah pembatalan anugerah ‘Freedom of the City of Dublin’ itu dengan 59 undi menyokong ketika dua undi menentang manakala seorang lagi tidak hadir.Keputusan itu dibuat selepas lebih 620,000 etnik Rohingya melarikan diri ke sempadan Bangladesh mengelak daripada keganasan tentera Myanmar.


#Kematian #Genocide #AungSanSuuKyi #Arakan #Bangladesh #Kemanusiaan #Sumbangan #Kecemasan #Bantuan #Pelarian #Rohingya #Perkauman #Myanmar

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.