Sembilan Warga Rohingya Maut Akibat Difteria di Bangladesh


DHAKA 12 Dis. - Bangladesh hari ini melancarkan kempen suntikan vaksin besar-besaran terhadap kanak-kanak yang berada di kem pelarian di sini selepas sembilan warga Rohingya disahkan maut akibat wabak difteria.


Difahamkan, wabak yang sama turut menjangkiti lebih 700 pelarian lain dengan 104 kanak-kanak dijangkiti dalam tempoh 24 jam yang lalu.


Perkara itu disahkan oleh Ketua Institut Epidemiologi, Kawalan Penyakit serta Penyelidikan Bangladesh atau IEDCR, Meerzady Sabrina Flora.


Ketika ini, lebih daripada 646,000 pelarian Rohingya berada di Bangladesh selepas melarikan diri daripada kekejaman tentera Myanmar.


#Kematian #AungSanSuuKyi #Myanmar #Bangladesh #Kemanusiaan #Perkauman #Sumbangan #Kecemasan #Bantuan #Rohingya #Pelarian

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.