MAPIM Agih Kotak Makanan Untuk Palu

Kotak Sembako (food box) Malaysia ukir senyuman & tangisan kegembiraan mangsa Palu, Indonesia . Terima kasih rakyat Malaysia atas kasih sayang dan peduli Ummah membantu saudara kita yang diuji di Sulawesi Tengah. 10 truck bantuan kita telah selamat sampai dan kini sedang dalam proses pengagihan. Relawan MAPIM Malaysia sedang bergerak masuk ke kawasan yang isolated untuk hantar bantuan asas ringankan penderitaan . Hampir 70,000 rumah musnah dan angka mangsa yang perlukan sokongan makanan adalah lebih dari 100,000. MAPIM Malaysia telah membawa bantuan dengan jumlah RM500k (fasa 1)dan Kita masih perlukan RM700, 000 untuk penghantaran bantuan seterusnya (fasa 2) . ➡️ Bantuan Food Pack RM300 untuk 2 keluarga (bekalan 4 minggu) . ➡️ Bantuan Pek Kelengkapan Hygiene RM120 untuk 2 Keluarga . ➡️ Bantuan Pek Kelengkapan Solat RM300 untuk 2 keluarga . ➡️ Wakaf Telaga Air Bersih (Urgent) RM3,000 untuk 1 saham wakaf (perlukan 100 bahagian untuk sempurnakan 10 telaga) ------------------------------------------------------------ 2 CARA UNTUK MENYUMBANG KEPADA TABUNG BANTUAN KECEMASAN BENCANA SULAWESI ------------------------------------------------------------ Infaq Secara Online menerusi: ➡️ www.rayuansulawesi.com ➡️ www.rayuansulawesi.com ➡️ www.rayuansulawesi.com . Atau . Bank-In Secara Terus menerusi Maybank Islamic 5582 2060 5312 (Dana Mapim)

------------------------------------------- Untuk sebarang pertanyaan, maklumat lanjut dan jemputan kerjasama atau sesi perkongsian sila hubungi talian hotline 0192890298 atau email kepada admin@mapim.org . (Dr) Sani Araby Al-Kahery Ketua Pegawai Eksekutif [CEO] MAPIM : Malaysian Consultative Council for Islamic

#Sumbangan #Bantuan #Kecemasan

Kami Bantu Anda Salur Sumbangan Secara Online!

DANA MAPIM

5622 6354 0066

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by MAPIM. Proudly created for WWW.MAPIM.ORG

Klik Untuk Dengar Radio Tajaan MAPIM:

Apa yang kami nyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan dari ulasan pengalaman sebenar. Pengunjung dinasihatkan menyumbang dengan mengikuti arahan yang disediakan. Namun kami tidak bertanggungjawab jika sebarang masalah/komplikasi berlaku kepada penyumbang di atas projek, program dan bantuan berdasarkan faktor keselamatan, cuaca dan suasana situasi sebenar.