top of page

2 KAEDAH MENDERMA

untuk Tabung Kemanusiaan MAPIM Malaysia

Misi Ummah Bantu Ummah

Bas "Klinik Bergerak" untuk ummah

Perkhidmatan kesihatan asas adalah sangat kritikal di kawasan bencana. Segalanya perlu cepat. Namun bagi membawa aset-aset perubatan ke kawasan bencana adalah sedikit sukar. 

Belajar daripada pengalaman, MAPIM Malaysia bertindak menyediakan perkhidmatan klinik bergerak untuk mereka yang memerlukan, terutamanya di kawasan bencana. Perkhidmatan klinik bergerak itu juga dirancang digerakkan ke kawasan yang memerlukan.

Klinik bergerak ini inspirasi daripada CEO MAPIM Dr Sani Al Araby.

 

Ia dibina daripada bas dua tingkat dan mempunyai empat bilik konsultasi dan dua buah bilik rawatan. Ia dilengkapi dengan alat penghawa dingin dan ruang menunggu yang selesa.

 

Para petugas kesihatan juga adalah dipilih daripada mereka yang terlatih. MAPIM Malaysia menyasarkan perkhidmatan yang berkualiti lima bintang.

Penerima Manfaat di Malaysia (2018 - 2020)
100+ Bantuan Kecemasan
bd0d1bbdd37c6b9066d35edfbc86e4be.png
958870-200.png
8 Negeri di Malaysia
1,000,000+ penerima
32441.png
Bantu Kami untuk Bantu Mereka

MAPIM Malaysia membuka peluang kepada orang ramai untuk menghulurkan sumbangan kepada saudara kita yang diuji dengan bencana dan kemiskinan dalam dan luar negara.

Pelbagai bantuan meliputi makanan, pembaikan rumah asnaf dan juga perkhidmatan sokongan perubatan menerusi mobile klinik.

"Sebaik-baik manusia adalah yang memberi manfaat kepada manusia yang lain"

(At-Tabrani)

bottom of page